FYSIOTHERAPIE A.SMEETS DEN BOSCH / MAASPOORT /EMPEL
 
Welkom op mijn website voor fysiotherapie

Fysiotherapie Belangrijkste feiten over fysiotherapie in Nederland.


- ruim 20.000 actieve fysiotherapeuten,
- het Nederlandse opleidingsniveau wordt internationaal hoog aangeslagen,
- jaarlijks ruim 1,5 miljoen tevreden fysiotherapie klanten,

- fysiotherapie is een vorm van paramedische zorg die zich richt op het bewegend functioneren van de mens,
- fysiotherapie vraagt om een actieve inbreng van de patient,
- fysiotherapie verlaagt daardoor de druk op duurdere zorgvormen, met name voor chronisch zieken, bejaarden, mensen die een operatie hebben ondergaan, mensen die een ongeval hebben meegemaakt, mensen met sportletsel en kinderen met ontwikkelingsstoornissen,
- fysiotherapie past als ondersteuning uitstekend in thuishulpsituaties,
- fysiotherapie heeft een gunstige invloed op ziekteverzuim.

Doel
Het doel van fysiotherapie is het voorkomen, opheffen, verminderen en/of compenseren van stoornissen in het bewegings- en houdingsapparaat. Individueel wordt bekeken welke behandeling nodig is. De behandeling kan bestaan uit oefentherapie, massage, elektrotherapie, koude / warmte therapie, ultrageluidtherapie.
Bron Fysionet


Fysiotherapie is stevig aan het veranderen. De accenten van behandelingen komen steeds meer te liggen op het gebied van:
- de patient neemt meer zijn / haar eigen verantwoordelijkheid v.w.b. zijn / haar gezondheid en zal meer zelfstandig gaan oefenen. Ook meer investeren in eigen gezondheid qua tijd en geld. De fysiotherapeut treedt meer en meer op als een coach en adviseur. In de nabije toekomst zal hij ook meer taken als consultant gaan uitvoeren. Verder veel meer bewegings- en aktiviteit gericht voorbeelden zijn medische trainingstherapie en vormen van fysiofitness.

Menselijk spierstelsel

   HOME      Repetitive Strain Injury      "Kraken"?      Behandelingen, hoeveel?      Nederlands "lijst van Borst"       Nek - en schouderpijn, STRESS.      Medische Websites      Andere therapieen etc.      Fitness, fysiofitness, medische training therapie & sportvoeding    

 
 
 
 
Kaart
Opbellen
Info